Kasvatus

Kasvatusperiaatteemme pähkinänkuoressa

Kasvatamme pääasiassa käyttölinjaisia paimenkoiria ryhmästä FCI1. Tavoitteenamme on alkuperäiseen käyttötarkoitukseen kykenevä, hyvähermoinen ja terve koira. Jokainen pentue on tarkkaan etukäteen suunniteltu ja harkittu. Painotamme jalostuksessa käyttöominaisuuksia ja hyvää luonnetta, terveyttä unohtamatta. Kaikilta jalostukseen käyttämiltämme koirilta on kuvattu vähintään lonkat, kyynärät, polvet ja silmät. Vanhemmat ovat myös kilpailleet paimennuksen lisäksi esimerkiksi tokossa, palveluskoirakokeissa ja/tai agilityssä.

Millaiseen kotiin kasvattimme lähtevät

Paimenkoirat ovat aktiivisia harrastuskoiria, joten pelkäksi kotikoiraksi emme kasvattiamme luovuta. Haluamme pennuille parhaat mahdolliset kodit koko loppuelämäksi. Harrastus-/kilpailulajit saa jokainen päättää itse oman kiinnostuksen mukaan, mutta toivoisimme kaikkien suorittavan paimennuskilpailujen ensimmäisen asteen, perusradan. Koiran kuulumisia olisi mukava kuulla aina silloin tällöin. Jalostuskäytöstä ja kuolemasta tulee ilmoittaa meille aina. Mikäli tulee ongelmia tai joudut pakottavasta syystä luopumaan koirasta, ilmoita heti meille. Otamme kasvatin takaisin ja etsimme sille uuden kodin.

Pentusuunnitelmat

Suunnitteilla saksanpaimenkoirapentue 3-4/2012. Jos kiinnostuit, lähetä sähköpostia (ocoyote@poutalintu.net), niin kerromme lisää.

Aikaisemmat pentueet

A-pentue (apk)

s. 01.04.2012, 2u
i. RH-E RH-FL B BH Hk3 vPVA vFIN KVA & TVA vAVA vFINW-11 Piquantin Feimi Jätkä
e. BH Jk2 vFIN TVA vPVA FIN & SWE & DNK MVA Rezos Nobeta EVM

VTR-00000 u. Archer o'Coyote "Amo", om. Jacya, Piquant + kasvattaja (sij.)
VTR-00000 u. Akai o'Coyote "Coda", om. Nea, Cinnamon Circles

B-pentue (bpg)

s. 28.03.2012, 3n
i. vPVA BH Hk2 TK2 Cerridwen End of the World
e. BH Jk3 RH-T B vPVA vFIN KVA & TVA vAVA Terranois Jiljar Jive

VTR-11029 n. Bounce o'Coyote "Bitsy", om. Noina, o'Coyote
VTR-11030 n. Bedazzle o'Coyote "Tatsii", om. Kendra, Webenset
VTR-11031 n. Blackguard o'Coyote "Bambi", om. Camilla, Carabee

Sivun kuvat © Yasukio & Finger Food